elbil, grøn nøgle, elstander, hybridbil, eloplader, miljø, opladning

Grøn Nøgle og Miljø

 Rold Storkro fik i 1998 "Den Grønne Nøgle", som udtryk for at vi overholder de strenge krav om beskyttelse af vort miljø, energibesparelser og rigelig brug af økologiske råvarer, svanemærkede produkter til rengøring og handler med virksomheder, der ligesom os selv er miljøbevidste.
 
Du kan smage vores friske kildevand, når du børster tænder eller når du om morgenen laver te af de forskellige te-sorter som vi tilbyder på morgenbordet og resten af dagen, eller når du til måltidet får frisk kildevand på bordet.
Tjeneren kan vise en analyse af vandet, som jævnligt bliver fornyet.
Vandet hentes i 91 meters dybde og kommer op med en temperatur på ca. 7 grader, året rundt. Dette vand er i modsætning til de franske, ret hårdt, indeholder en god del kalk, da undergrunden i vort område er meget kalkholdigt.

Vil du vide mere om egnens mange kilder, kalken og det gode vand besøg venligst www.roldskov.info 

Når du køber en liter af vores vand i restauranten, støtter du samtidigt Unicef med 1000 liter rent vand til alverdens børn. Læs evt. mere her.

Gæster med el- eller hybridbil kan oplade deres bil ved vores elstander. For at benytte standeren skal man have appen "Norlys Opladning"
 
Springkilden, en ar Rold Skovs mange kilder

I sommeren 2002 har Rold StorKro fået etableret solvarme-anlæg på 115 kvadratmeter, som leverer det varme vand til bad m.m. Et yderligere tiltag for at udnytte de ikke forurenende resourser.

Vi har CO2 neutral hjemmeside, læs evt. mere her
Vi køber kun CO2 neutral strøm. Og al opvarmning på hotellet foregår ved naturgas, som også benyttes i køkkenet til komfuret.